Tuesday, August 20, 2013

Cerita Malam Tadi..

Cerita malam tadi selepas waktu Maghrib sementara nak menanti azan Isyak berkumandang.. tentang Lady, Baby, Blackie dan Hideki serta suami..wahhh rhyme.. bahahaha..

As all of us know, kami ada 31 purrlings but all of them are not staying in the same area...bunyi pelik ea.. ok I try to elaborate .. cenggini.. even though we have 31 purrlings.. tapi 2 ekor tinggal dalam cage di luar bawah porch.  4 ekor tinggal in the house with us yang selebihnya 25 ekor roam kat area belakang our house yang kami dah transform jadi a petite area for them to roam freely.  Currently out of 25 tu, 5 ekor masih lagi duduk di dalam cage kerana sekor tu ya hamat lah garang.. siapa lagi Chomel lah..as for the 4 masih lagi kategori kitten.. and these 4 macam ada tendency nak jadi introvert (tension i haha).. 

Dulu jangan harap nak tenguk Lady macam ni..nak dekat? harus di semburnya kita.. 

Sekarang..siap liuk lentuk especially kalau my better-half yang usap2 dia.. ngada lettew..

Macam biasa bila kejadian manja2 terjadi..tetiba ini minah selit akan mari.. Baby.. dia ni penjeles ni..hehe

Tu dia tetiba je boleh lelap dengan posing gedik cenggitu..
Yang latar belakang terbaring panjang tu..itu lah replika Dayang Bunting...hahaha

Yang kat depan katil atas hambal, rupanya ada program lain.. ni Hideki tengah meligan Teddy
Habis ligan, jilat plak Teddy tu.. 

Tiba-tiba..baru perasan dari ligan Teddy baik ligannnnnnnn

Nenek Blackie!!! yaaaaahhhh

Blackie: ko buat lah nenek Hideki..memang ko tak membesar lah nanti..dok kenit je macam tu..
Hideki: alaaa tak mau lah men cemtu.. sowwy aaaa..

Hideki: abis nak men apa ni..
Blackie: cuba ko behave sikit Eki
Hideki: uhhh bohsan!!

6 comments:

Aidah said...

Okay, okay...now i can imejin maa. Dulu2 dok tertanya jugak berapa banyak sangkar ada kat rumah you. Hahaha. Seronoklah jadi all the cats.

zard said...

Aidah,

Sangkar tak banyak hanya ada 2 yang 2 tingkat tapi boleh buat 3 level dalamnya.. and satu lagi setingkat je. tak boleh letak semua kat dalam rumah.. sbb skrg ni the FURniture semua dah jahanam..huhuhu.. so sebagai balasan kita gomol kucing itewww.. haaha

juls julie said...

wahh "ramai" rupanya anak2 bulus.... blkg umh saya pun nak tanspom jadik tmpt dorang lari2...asik delay jer projek tu..hahaha

Cikda said...

biahahahahaa.. si blakie tetiba xxxx tuuuttt...

sabo jela..

salam aidilfitri zard, maaf zahir batin.

ps: dah besar dah hideki tu.. dulu cinonet jek..

zard said...

Juls Julie,

Alhamdullillah adalah 'sikit' my purrlings tu..

in sha Allah, projek Juls Julie tu akan menjadi akhirnya. Aamiin.. sure suka mereka nanti.

zard said...

Cik Da,

Uihh jangan tak tau.. Blackie ni sebelum kena spayed mmg kaki kentut ni.. melantong.. hahah.. tapi sejak dah tak beranak sesangat ni baru lah activity berbau tu dah tak ada lagi.. almaklumlah dulu Blackie ni kucing jalanan..tah hapa yang dia sudah makan pucuk paku kot..berangin lah so apa lagi putt putt putt lah..

Salam Aidil Fitri, maaf zahir dan batin buat Cik Da juga.

p.s: Hideki sekarang sibuk pi gym..haha.. nanti kalau i rajin i letak kan foto Hideki dari masa dia kecil sampai besar..