Wednesday, August 21, 2013

Kenalan Baru ..Kenalan Lama??


Nearly two weeks, my spy cat yang I panggil Zorro tak nampak batang hidung.. selalunya lepas semua orang kembali dari kampung kerana berhari raya, mamat hensem ni sure datang bagitau dia dah balik sini. Ini langsung tak nampak bayang.. risaunyaa.. (walaupun hanya spy cat bukan kami yang punya).  Raya ke 3 hari tu ada nampak spy cat yang satu lagi, yang I selalu panggil Bruno. Nampak dia keluar dari kawasan hutan yang terbakar baru-baru ni.. ada i ceita hari tu.. agaknya ada tugasan baru..jaga kebun buah-buahan yang penduduk kat sini sama-sama tanam kot.. Moga Allah sentiasa melindungi all my Spy Cats .. Rindu nya dengan Zorro...

Malam tadi, masa tengah relax dengan my better-half sambil tunggu Isyak, tiba-tiba i tenguk si Baby & Blackie beriya menjenguk kat tingkap.. feeling curious my better-half pun selak lah langsir tu.. (suruh i selak langsir memalam..huhu seram seyy.. haha) ..tetiba my better-half macam kecoh panggil i.. "Na..Na.. meh sini.. tenguk.. meh laaaa"  Walaupun ada rasa cuak tapi rasa ingin tahu tu lagi hebat so I pun pi lah jenguk kat tingkap.. SEKALI INI YANG I NAMPAK!!!!

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Homaigaddddd... abam hensemmmm... i lap youuuu... 

Abam Hensem: apa kehe ler dia orang ni, tak penah tgk kucing hensem gamaknya...
Abam hensem ni, siap spray sekali kat kaca tingkap kami.. kong asam betul.. tapi tak apa Na paham.. you nak tanda sebab takut lupa rumah kami.. nanti nak tatap wajah Na kan.. kannnnnn.. hiuhiuhiu..

So jadinya malam tadi.. kami beramai-ramai berlonggok kat tepi tingkap sebab nak tenguk abam hensem ni sebelum dia berlalu pergi.. esok2 datang lah lagi ya eiii gerammnnya.. (tapi macam biasalah.. walaupun hensem macam terbiar je spy cat ni.. saya shedeyy..tak apa..datang selalu nanti Na lap dengan baby wipes ya darling).

Ya Allah, lindungi lah Zorro selalu, dengan rahmat MU, hamba MU bermohon agar Zorro kembali kepada kami dengan selamat.  Aamiin Ar-Rahman.

8 comments:

juls julie said...

dia pegi beraya umh awek baru tu..jauh skit..tu yg x muncul lg tu..ape2 pun hrp dia selamat.. heheh ;)

zard said...

juls julie,

mungkin juga.. orang hensem kan.. tapi moga2 Zorro dalam perlindungan Allah selalu. Aamiin..

Iela Lullaby said...

Mge Zorro sntiasa selamat walau dimana berada :)

Aidah said...

Memang hensemlah abam tu...kim salam sikit, kata Peah dan Miki. Hahaha.
Sebut pasal Zorro ni I teringat kat Lebai Saguah yang hilang jugak. Dah sebulan lebih hilang. Risau sangat sebab dah cari tapi tak jumpa. Semoga Zorro dan Saguah sentiasa dilindungi Allah. Amin.

Nini D.. said...

ohhooo.....seyes ensem!!!

zard said...

lela Lullaby,

in sha Allah, aamiin..

zard said...

Aidah,

mmg hensem abam ni.. tiap2 malam tunggu dia ketuk cermin tingkap bilik ni..hahah..

rindunya i kat zorro.. dia tu mmg manja.. tu lah i baca your entry, sedih i baca ttg lebai saguah.. moga2 Allah lindungi lah mereka berdua, jika boleh kembali kan lah mereka kepada kita dengan selamat. aamiin.

zard said...

Nini D,

ohohoho.. sesungguhnya hensem... ahaks..