Friday, December 14, 2012

Jam 10 malam

Bila jam 10 malam, mak tuo Blackie pun mesti cari tempat untuk landing..



Kesian bila tenguk Kiki tidur nyenyak sebegini, lebih-lebih lagi bila fikir usia dia yang makin meningkat. Moga Kiki akan sentiasa sihat selalu..

- Posted using BlogPress from my iPhone 4S

8 comments:

http://wonderfurrworld.blogspot.com/ said...

semoga dia sihat berkekalan..in shaa Allah..

zard said...

@wonderfurrworld,

In shaa Allah, aminn. Thanks for the du'a.

Dinas Aldi said...

Terima kasih sudi ke blog akak dik. Kiki dah berusia? Teringat pulak Milo, kucing kak Aidah kat blog Dari Atas Pagar Cik Wok tu.

Bokeh tu dari perkataan Jepun dik, yg bermaksud 'blur' atau 'haze'. Selalunya kan gambar kita nak jelas & sharp, tapi bokeh adalah blur gitu, out of focus. Yg akak buat bokeh kat entri tadi tu ialah gambar lampu, jadi kembang bulat2 gitu, hehe. Mintak maaf akak tak pandai nak explain sangat. Adik Zard boleh gugel untuk tau lebih lanjut :)

zard said...

@Dinas Aldi,

terima kasih juga mai kat blog i. hahah you made my day lah dear (for calling me adik..woo hoo) rakan2 yg lain jgn jeles..haha. truthfully, I'm older than you and Aidah. Ya, Kiki tu dah berusia, I rasa dah 10 years old kot.sayang sangat kat dia tu. tak banyak songeh.

thanks for the penerangan, tambah lagi pengetahuan. ingatkan bokeh tu cakap org nogori.. bekas .. cuba relate tapi tak kena..tu yang tak tahan trus tanya.. thanks ya Dinas.. btw, i love your photo masa kecik .. sangat comelis..

Dinas Aldi said...

Haha, mintak maaflah kak, baru ja mai blog ni, tak tau nak panggil apa. Masa kecik ja comei, masa dah tua ni buat terkejut orang tengok ja, kahkah! Terima kasih ya :D

zard said...

@Dinas Aldi,

tak apa ..tak perlu minta maaf.. as i have said you made my day! lalala..

Aidah said...

Na, should i call you kak na instead? Dah terbiasa I/U dgn U, na. Sorry kalau tersalah address diri kita masing2 ya.
Btw Kiki tu macam Milo pulak. Lately dia sangat kuat tido. Macam tak larat nak bangun. Kesian. Kadang2 i menangis jugak tengok dia, na. Especially bila berdoa lepas sembahyang tu.

zard said...

@Aidah,

Fyi, i just celebrated my 46th years on 15/12/12. Abt panggilan, up to you if you selesa nak panggil I kakak, panggil lah..kak Na ke, Kak Zaph (panggilan junior I kat office, tapi ada yang panggil nama je..I really tak kisah) asalkan jangan tak panggil apa2 sbb nnt I tak tau laa ..haha

Yes, I pun risau tentang Kiki..tapi Aidah jgn sedih, nnt Milo can detect your kesedihan, he too will be worried. Kiki selalunya aktif waktu pagi and slow down bila dah noon and byk tidur2 ayam during the evening..rutin dia, ard 10pm, dh terbaring tunggu terlelap kat her favourite spot. I akan selalu doakan Milo senantiasa sihat. In shaa Allah.