Monday, December 31, 2012

13 hari vs 3 hari

Chomel masih lagi pindahkan anak-anaknya ke the new kittens' bedding. Walau bagaimana pun, the four new kittens yang lahir pada 27/12/2012, alhamdullillah sihat dan cergas.





Macam biasa juga, bila kami kemas tempat tidur mereka, I will separate them sebab tempat tu sempit, satu by doing that, at least for few hours the new kittens boleh minum susu puas sikit tak perlu nak berebut dengan kittens yang besar.

Chomel's kitten pulak cergas sangat-sangat alhamdullillah..i think one of them really fancy me..haha..







Chomel macam biasa, each time lepaskan dia keluar (while kami kemas her cage) dia akan 'meligan' sesiapa yang dia tak berkenan, hari ni Sox kena ligan serious punya ligan..so apalagi kena curfew kat kandang kecil till kami abis bersihkan her place. Chomel Chomel.. Garang nau pompuan tu..tapi dengan her babies, amatlah penyayang..

minum puas-puas...
"Asik amik gambar je.. ni dah sampai jadi ibu susuan ni..hamper? hamper mana?" 
"meek..meekk..mikkkk" (translation: oii orang di atas jangan lupa kat bawah ni ya, kami pun haus gak)
"udah, udah ler tu.. orang nak menyusukan anak pun tak senang"
"opp..opp.. Na nanti jangan lupa besok nak treat dua mangkuk ya..ayam rebus"
"Moira, tengah buat apa tu"
"Tengah menelek dalam mangkuk Na.. tengah makan ler..tak nampak ke"
"aiks.. Moira marah? cium nak?!"
"Na, adik-adik kecik tu sihat?"
"alhamdullillah sihat, Moira tak nak jenguk ke?"
"nanti lah, bila Moira dah cukup duit beli hamper, Moira sampai ler. .hehe"
"Na, Edward dengar ceita, ada yang ekor kontot macam Edward ea?"
"ya, ada dua ekor kalau tak silap...kenapa? suka ya ada kawan"
"ala.. tak best lah dulu Edward je yang species yang special, skrg ada plak ARNAB lain .. tension ahh!!"
"Species ARNAB?? MANA DATANGNYA ARNAB EDWARD oii.. kome tu pun kucing!"
"laaa Edward kucing ke? hidup2 Edward ingat Edward ni Arnab.. hahah..silap kerop lah ea.. hehe"


6 comments:

Aidah said...

Kucing ekor kontot ni sangat adorable kan. I sukaaaaa sangat. Pendekata semua I suka. Asal nama kucing je i mesti suka punyalah. Hehehe. *jeling dah asben saya itew*

zard said...

@Aidah

yes mmg adorable sangat..i kalau dia tengah minum or leka..i suka picit2 ekor Edward ni..nanti ada 3 ekor yang boleh dipicit2 ekornya.. haha siap jeling asben ya..

http://wonderfurrworld.blogspot.com/ said...

waa comelnyer dorang semua..!!lame dah x de kitten lam umh ni,..rindu nak main2 tp bila dah besar, semua mcm histeria..hahaha

zard said...

@wonderfurrworld

Geramkan.. Tak sabar nak tenguk mereka pandai lari2 hehehe

myrozza said...

i pun tak boleh bela kucen sbb anak fomfuan i eczema..

zard said...

@myrozza

ye ke? alahai kesiannya.. sebab ada eczema..tak apa lah my rozza tak boleh bela tenguk je lah dalam buku kucing ye..hehe..