Tuesday, December 25, 2012

3K

Malam tadi lepas maghrib, teruslah berketuntang kat dapur nak masak Lamp Chop (mengalahkan nak sambut X'mas je hahaha)..since my better-half requested mashed potatoes, so kena lah rebus itu kentang



Tetiba I received a call from my Ayah. Ada kecemasan kat sana, my mak and my younger sister keracunan makanan while my lil niece asik vomiting. Yang buat I sendu tu my niece tu requested my better-half and I pi bawak dia ke klinik. So apalagi lepas I told my better-half about the request, padam api, tutup gas put aside bahan2 masakan terus pakai uniform paramedic and start engine ambulance (haha part ni tipuuu). Lepas dah siap terus lah kami ke rumah mak & ayah. Sampai je, the little is vomiting. Kesian betul. Jenguk mak dengan adik, both of them surrendered tak larat nak bangun pergi ke klinik. So kami bertiga je yang pergi, mulanya my brother in-law nak bawa tapi dia kena tidurkan the baby dulu.

At the clinic, my lil sweetheart vomited lagi..aduhh kesiannya pastu baring ler sementara tunggu giliran kami iaitu no. 97.

Once balik dari klinik, si kecik tu nak I bagi dia makan ubat, layan. Then passed the ubat to my younger sister, later teman mother makan ubat. Tucked all of them in their bed, baru kami pulang.

Sampai kat rumah dah 10ish pm, sambung masak, rebus balik the kentang, lamb air wave grill



Goreng telur sunny side up



Then jadi lah our late night meals






Yang tak ada cuma baked beans lupa nak stock up bila pi beli groceries.

Sebelum tidur, realised that on 25th December adalah Wedding Anniversary my auntie & hubby who i fondly calls her Enda Long. May your marriage and love will last till forever. :)

- Posted using BlogPress from my iPhone 4S

4 comments:

Aidah Othman said...

Tak tahulah coincidence atau tidak sebabnya malam ahad tu, I pun food poisoning jugak. Sampai lemah bdn. 10 kali ulang alik toilet. Complete dgn demam dan sakit tonsil. Hari ni baru okey. Harap your family pun dah beransur sembuh jugak ya.

zard said...

@Aidah,

Alhamdullilah all of them are much better than yesterday. Dah pesan semua mesti minum air kosong banyak2, untuk elak cramp, minum either 100 Plus, 7 up or Sprite yg dah buang gas dia.

Alhamdullillah, Aidah dah ok. Take care ya my friend.

Nini D.. said...

kambing tu adalah sangat menyelerakan!!

zard said...

@Nini D

Ala rasa kambing tu biasa2 je Nini..(ayat selamat bila ibu mengandung bagi komen tentang makanan..hihihihi)
err..err..errr.. haha..