Saturday, December 29, 2012

Lost & Found

Pagi tadi the contractor came, nak betul kan something kat rumah ni. So, kami terpaksa kurung our 3 Purrlings yang jadi housemate kami, I asked my better-half to keep them dalam bilik.

After our breakfast, I told my better-half nak rest kejap in our room with them (Baby, Lady & Blackie).

When I entered the room, I was greeted by Baby, merayu nak keluar. Budak ni memang macam tu, bila ada tetamu or orang luar je mulalah 'kepochi'. Since yang dua lagi tu tak muncul-muncul, I jenguk bawah katil sebab itu lah tempat sanctuary mereka whenever orang luar datang. Aiks, nampak Lady je. Blackie kat mana plak.. I opened my wardrobe door, mungkin dia sembunyi kat situ..tapi tak ada.. Check bawah dressing table.. None.. Now my panic button dah start.. Jantung tak usah cakap lah..dub dab dub dab.. I lari turun ke bawah cari my better-half.. "Blackie tak ada!" Cari kat luar, tak ada..cari keliling rumah..pun tak ada.. Arghh.. Sesak napas..airmata rasanya bila-bila masa memang akan keluarlah.
Bintang: Haaa.. Nenny Blackie hilang?...
April:  Kat atas kot..jap April panjat, tenguk..

April:  Nope..tarak..atas elek.. Nenny Blackie bo liauu..
 

Spacey:  Macamana Na jaga Mommy Blackie ni??!!  Better cari sampai dapat, kalau tak, abis..!!
Sox:  No worries Na, kalau tak jumpa gak kita akan tubuhkan pasukan mencari.. Salem  Sabenhagen pegi kumpulkan adik beradik kita..meeting tergempar "Pencarian Emak"
Went upstairs again..check all the drawers one by one..sekali one drawer ni bila tarik..aaaaaaa nampak kaki.. Aaaa Blackie..Kiki.. Pelan-pelan dia keluar rupanya she's taking a nap.. Adoii boleh putuih nyawo den. Alhamdullillah.

Boleh sambung lagi tidur maam ni.. tapi tak apa dah depan mata.. 
Lenanya tidur, siap jelir lidah lagi..
All of us at home loves you sooo much, Blackie darling.. 



4 comments:

Aidah Othman said...

Drama ni memang selalu terjadi lately kat rumah I ni. Kucing2 I ni pun selalu buat kami panic. Entah mana ceruk dia menyuruk, tak tahulah. Especially bila time nak hantar pegi toilet. Cukup susah. Kadang2 sampai bawak keluar vacum cleaner tu bagi bunyi bising sikit ....baru dia keluar dari gua pertapaan memasing.

zard said...

@Aidah

Hari tu memang I panik sangat2..dah nak menangis dah.. bila jumpa.. lemas si Blackie I peluk2 cium2..sian dia sampai terpisat-pisat..hehe

~mrs azmi~ said...

Drama anak bulus tetiba hilang dari pandangan ni mmg boleh buat jantung berenti! Budak2 kat umah ni selalu gitu... udahla tak reti nak menyahut kalau dipanggil... pastu mulala drama air mata mama kerisauan... sabar jela dgn dorang ni

zard said...

mmg betul ~mrs azmi~ boleh meruntun jiwa bila hal2 begitu berlaku.. btw thanks for dropping by. :) maaf lambat reply.. mood kelaut..huhu