Monday, December 31, 2012

Nebu time

On the way to Aeon AU2, my better- half complaint wheezing, of late ni makin kerap dia kena. Risau. So tiap kali chest rasa sesak, we know it is time for his nebuliser treatment.


His wheezing sebab allergy so doctor x bagi guna in-haler. Mungkin later nak set appointment untuk inhalation treatment kat physiotherapy. Moga this problem could ease off cepat. Kesian tenguk dia termengah-mengah. :(

- Posted using BlogPress from my iPhone 4S

6 comments:

http://wonderfurrworld.blogspot.com/ said...

siannyer..sama cam hubby saya..
mmg sentiasa kene asma..

dlmn poket x bleh jauh inhaler.. huhuhu

Aidah said...

Semoga your husband lega dan boleh bernafas comfortably ya. Kesian. My children semua ada athma. Tapi Farah paling teruk. My sister prescribe kan accuhaler untuk dia. Accuhaler ni more towards mencegah dari athma attack. Sekali sehari dia kena sedut accuhaler tu. Kurang sikitlah guna inhaler. Pernah sekali tu athma attack dia teruk sangat. Dah bagi 3 rounds of nebuliser pun masih kena attack every 2 hours. Langsung I bawak emegercency kat hospital. Kena injection and all barulah dia okey.
My daughter ni, na, pencinta kucing sangat2. Tak boleh pisahkan. Orang marah I bela kucing bila anak ada athma macam ni tapi I buat tak tau. Sebab kucings ni buat kami happy. Happiness yang tak boleh diganti dgn benda lain. Hehehe.

Dinas Aldi said...

Semoga segala urusan kak Zaph & suami dipermudahkan olehNya, amin.

Selamat tahun baru :)

zard said...

@Wonderfurrworld

Kesian kan.. Bila tenguk susah nak nafas..udara skrg dh makin kotor lah..tu pasal kakak marah org yg suka hisap rokok..very the selfish!

zard said...

@Aidah

Accuhaler ya.. Nnt i nak tanya our family doctor whether my better-half perlu or not..masa kat London & Paris, makaihh elok dia bernapas walaupun sejuk bedii ..nak kata tak ada asap ehh sana ada gak.. Kat Tube tu, punya lah berdebu bila balik cuci mula umangaii hitamm air cucian.. Takan nak suruh kami pindah kot..hehe baru lah i jadi saingan Malaysian Hall, propesyen penjual Nasi Lemak hehehe...

zard said...

@Dinas

Aaminn. Thanks for the Du'a. Sakit hari tu camana? Hope dah ok ya.. Tak ada foto bokeh utk 2013? Happy New Year to you too..