Sunday, May 4, 2014

Alice + Bruno = Adele & Atielea


Remember I pernah cerita tentang Alice and Bruno, my two spy cats yang selalu datang makan kat rumah kami.. lepas tu nampak Alice ni terboyot-boyot bawak perut.. since nampak Alice memang sangat rapat dengan Bruno, so I terus gossip Alice memang dah kawin dengan Bruno.. Selepas itu, lama juga tak nampak Alice, bila Alice muncul balik .. perut dah kempis..tapi tak pernah lah Alice bawa anak-anak dia datang rumah kami.. tunggu gak.. 

Ni Alice sebelum pregnant, masa tu baru lepas kawin kot..
Until recently, yaitu a few weeks before kami berangkat ke Madinah dan Makkah, Alice bawa mula-mula sekor anaknya.. aduhh rupa sangat mirip dengan Alice.. mulanya memalu je budak kecik ni.. tapi bila dah kenal.. amboiihhh kemain manja sama macam ibunya.  Macam spy cats I yang lelain, since I tak tau nama mereka.. so I dengan sesuka hati telah menamakan si kecik ni.. 


Selepas sehari Alice bawak Adele, tetiba dia bawa pulak sekor lagi.. yang ini punyalah pemalu and penakut ya amat!!  Tapi bila dah kenal ehh sama gak manja juga.. so I namakan dia Atielea.. 

So now the family memang sering lah singgah makan kat rumah I.. tak apa lah sayang2 semua, ada rezeki kita kongsi2 ya..  


Atielea

Adele

Gurau time

The two sisters






2 comments:

juls julie said...

comell..!!! nama dorg pun currrlasssttt :p

yg kat umah tu pun sama jugak..mak dia dtg time slim, pastu ilang..dtg blk time boboyottt..tup2 dtg balik perut dah kempis..

time sidai baju tgh mlm tu, tup2 dia lalu belakang..ingatkan makhluk ape yg lalu sebelah sbb dah mlm time tu... rupanya si kelabu bwk anak dia..mula2 sekor..last2 sekali tgk sampai 4 ekor...

skrg dah kasik orang adopt sbb x sihat ari tu..sempat jaga dorg sebulan jer.. entah ape cite ler dorg.. huhuhu

zard said...

jul julie,

tak tau nak panggil apa.. since dah panggil maknya Alice.. terus lah letak anak2 dia gitu..hehe.. tp sekarang ada anak jiran dah ngaku kata itu kucing2 dia.. tp yang kelakar tanya sapa nama the kittens..dia cakap tak tau.. so i cakap, ok..auntie dah bagi nama..u just call this Adele and the other one tu Atielea, beriya budak tu angguk..nasib baik dia senyum..haha