Monday, August 11, 2014

Satu Hari atau Jingle Bell??

hari ahad yang lalu (10/8/2014), my better-half and i went to a mall, nak cuci kereta and brunch.  sementara nak ke kedai makan, menyinggah lah kat MPH.  macam biasa lah, i ni kalau kat MPH, mesti nak beli alat tulis.. tak tau lah kenapa.. memang suka beli alat tulis.. once done with my shopping spree (katanya) i pun pi lah duduk kat luar kedai sementara menunggu my better-half abis membelek buku-buku yang dia nak beli (kot).

Masa duduk sendirian kat situ, dengar lah lagu raya yang pihak mall mainkan..  🎵satu hari di hari raya, ku lihat cahaya bersinar indah .. 🎵 dalam hati terpikir, dah 14 syawal dah.. this year i tak beraya sangat.. mungkin tahun-tahun mendatang juga raya will be celebrated only on the first of syawal.  

tiba-tiba habis je lagu raya tu.. i dengar lagu yang familiar tapi pelik nau bunyi nya.. 

entrance to MPH

pandai depa, tau hari raya makan banyak.. terus adakan demo alatan exercise.. 

masih tak ramai lagi.. 
🎵.. jingle bell ..jingle bell.. jinggle all the way..🎵   laaa depa pi putaq lagu krismas.. haru naaa.. ada 3 bulan lagi dek non oiii.. pastu bukak sampai lagu tu habis .. tak sabaq kaaaa.. adeh.. banyak perayaan kena lalui dulu ya .. raya haji belum tempuh.. deepavali blum mai.. hari malaysia .. hari kebangsaan malaysia.. banyakk lagi.. so sabaq sabaq lah ya.. 

2 comments:

juls julie said...

Assalam kak..selamat hari raya maaf zahir dan batin..

errrr..biar betul main lagu jiggle bell..?? bulan raya x abis lagi kottt.... tskkkk... tskkkk..tskkkk...

zard said...

juls julie,

Alaikummussalam. selamat hari raya adil fitri, maaf zahir dan batin, dik.

itu lah yg buat terkejut tu.. lambat lagi nak krismas adehh dah keluar lagu tu..