Friday, July 4, 2014

Ahli Baru!!

rahmat berganda dibulan Jun 2014.  Moira telah selamat melahirkan anak-anaknya pada 25/6/2014.  kali ini Moira really take good care of them, mungkin kesal sebab tahun lepas semua anak-anaknya mati hingga Moira terpaksa menumpang kasih dengan anak-anak Mu'ezza.
anak-anak Moira, lahir pada 25/6/2014
then on 29/6/2014, ketika kami nak bersihkan tempat Moira serta anak-anak kecil nya, tiba-tiba mata ni terpandang satu makhluk kecil berdarah-darah sedang dikuis-kuis oleh Kang Ji-hwan.  "Ya ALLAH, anak Moira.. " dalam hati terus terfikir perut baby tu terburai.. sekali ternampak ianya terkuit-kuit.. amati sekali lagi.. "laaa baru lahir.. placenta mak aihhh.. ni anak sapa plak ni" sekali ternampak Mia, perut dah melayut.. ooo anak Mia ya.. pakai sarung tangan, tatang bayi yang agak sejuk itu bersama-sama tali pusat yang masih intact dengan placenta nya.. suakan ke Mia.. Mia merengus trus meninggalkan anak kecil itu pergi.. dalam hati risau "cemana ni..tali pusat pun tak potong lagi.. aduhh" masa tu juga terdengar suara my better-half berkata, "Na..look here.." sambil menunjuk ke arah dalam sebuah rumah kucing kami.. "Ya RAB, selonggok lagi .. 2 ekor babies sama juga keadaannya.. terus ambil keputusan drastik.. tali pusat kena potong.. if not susah nak selenggarakan.. i ran off to my bedroom, ambil scissors yang paling tajam, alcohol swab untuk sterilise kan gunting itu sebelum memotong. (have to do it sebab tali pusat mereka dah saling berpintal sesama sendiri..takut tercabut), dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim berserta tawakkal kepada yang ESA *sap sap sap* sebahagian tali pusat terpisah daripada placenta mereka.  dengan persetujuan my better-half, kami satukan anak-anak yang tidak dikehendaki oleh ibu mereka kedalam tempat anak-anak Moira bersama doa agar Moira dapat menerima anak-anak kecil ini..
anak-anak Mia, lahir pada 29/6/2014
syukur alhamdullillah, ketika Moira kembali ketempatnya untuk menyusukan anak-anaknya, Moira terus menerima the babie.. wahhh hati sangat suka.. 
hello my lil darling
hi sleepy baby
aren't they adorable
cuddling together
hey cutie pies
now they look very healthy and getting along fine with their other siblings. moga terus sihat dan membesar dengan jayanya. #makin besar lah ahli keluarga kami, alhamdullillah.. 

2 comments:

juls julie said...

heeeeeeeeeeeeee..comelnyer..! dah lame xde "anak kecik" nih..rasa teringin jugak nak timang2 & gomol dorg... tp tu la..nak menambah lagi tu mmg dah x leh dah..lampu merah dari incek hubyy.,..sobbss..sobbss.,.sobbssss...

tapi kan..mlm td masa sidai baju kat luar rumah, ternampak ade kepala gerak2 sedang intai saya..rupanya ade kitten kat area longkang dpn umh tuu.. bila pegi dekat, dia lari lakkkk... aduhsssssss.... hrp2 ade ler ibu dia sekali... risau lak teringat pasal tuu...

zard said...

juls julie,

memang seronok main dengan kekenits ni.. tapi yg tak bestnya susah betul nak bagi dia makan vits.. habis tangan hancur di cakar-cakar.. hehe..

juls julie, cuba lah umpan dengan makanan dulu.. nanti lama2 sure friendly.