Monday, July 22, 2013

Tetamu - Makkah (4)

Hmmmmm.. kemana pulak kita ni ya.. kiri kanan adalah fadang al-fasiruuuunn.... tapi tak apa dalam kenderaan tu kita ramai.. if kena tinggal kat padang pasir maka bukan kita sensorang yang garing tapi ramai yang akan ikut serta..hehe..

Actually, to me lah cuaca either di Madinah, Makkah dan Jeddah tidak lah panas mana, cuma rasa bahang sikit je.  To tipu our mind, gunakan lah spek hitam atau orang putih cakap Sunglasses babeh..

Padang Pasir yang luas di kiri kanan highway.. 
Walaupun cuaca panas kering, tapi tenguk kuasa Allah ada juga pohon-pohon yang merimbun..
Akhirnya kami sampai ke Ladang Unta.. ingatkan ada banyak lah unta..rupanya.. alahai.. ini jeeee..tapi jadi lah.. 

Unta-unta yang sedang bersantai sambil sun bathing.. 

Kat ladang unta ni, unta-untanya sangat lah pemalu
See.. i told you.. punya lah pemalu siap sorok muka lagi.. 


Dah habis membeli susu Onta yang penuh khasiat itu, one of it bagus untuk orang yang ada athma dan untuk para pasangan yang telah berkahwin tapi masih belum dikurniakan zuriat (akak? ihh tak kosa ler wehh.. dah complacent kata omputih, lagi pun my better-half pun kata dah bahagian kita tak ada zuriat, mungkin kita ni untuk tujuan lain)  dah berfoto bersama-sama Onta..maka tiba lah masa untuk pulang ke Makkah untuk menunaikan Umrah yang ke 3

Bai-bai onta-onta semua..moga kita dapat bertemu lagi.....

Bersambung .......


p/s: Susu unta tu rasa dia macam air jagung tapi tak manis.. 


4 comments:

juls julie said...

susu unta tu mmg elok..tp kat Msia nih xde jual...kne bela unta ler pasni nampaknyer...heheh

btw, salam ziarah kak..heheh

zard said...

juls julie,

kalau jadi bela unta boleh lah kita beramai-ramai letak order..hehe..

As salam buat Juls juga..thanks for reading dan gv ur comment.. :)

Aidah said...

Tak pernah rasa pun susu onta. Kalau macam air jagung, okeylah. I dulu masa kecik2, mak tempah susu lembu tiap pagi dari bai, jiran kami. Nak termuntah minum tiap pagi.

zard said...

Aidah,

mmg betul susu dia tak hanyir pun.. tapi tekak tetap tak lalu dapat lah minum seteguk je.. i pun tak lalu minum susu ni.. susu yang boleh telan eskrem je..heheh.. sbb dah puas minum susu masa kecik2 dulu.. my dad cakap i ni punyalah kuat minum susu, satu tin susu boleh abis dalam masa seminggu.. aisay bior benar ayah i ni..