Thursday, September 12, 2013

Lauk Mak, Amukan Di Malam Hari

Alhamdullillah.. semalam Mak kirim lauk lagi.. sekali masa nak hidang..Ya Allah, bercucuran airmata bila memandang pinggan.. ada lauk peberettttt.. Sotong Masak Dakwat uolls!! (to be honest la.. the one yang Mak buat rasa dia lain sikit dari yang Aruah Atok buat tapi dah nama peberet..wallop je lah.. dan bersyukurr)

Sebab tak menegok lauk apa yang Mak kirim, maka tertanak (tertanak, boleh??) nasi 1 1/4 pot je.. sebab kat rumah I ni, kalau tanak se pot tak cukup lah.. tanak 1 1/2 pot sure ada lebih ..so malam tadi decide 1 1/4 pot .. sekali ini lauk sudah mari.. haaa.. terkulat-kulat lah teman ni.. adehh tenguk gambo ni pun asik telan-telan air lior ..

Sotong Masak Dakwat
Rebung ni dibeli di Giant.. kat packing dia tertulis Rebung Madu.. tapi tak maniss punn..hehe
Ikan Goreng Bawal Putih
Air Vimto! Terima Kasih ya Adik..
Tanpa berlengah masa lagi, mari lah kita menjamu seleraaaaa...


Lepas selesai makan malam, kemas serba sedikit dan membasuh pinggan mangkuk serta mengucapkan Alhamdullillah ke atas rezeki yang Allah kurnia kan.. maka kami pun berbondong-bondong lah (wahh ayattt..) naik ke tingkat atas untuk menunaikan solat Isyak.. Since my better- half ada sesuatu yang dia kena attend dulu.. he asked me to perform my solah first.

Masa I selesai, my better-half ngadu that Lady sudah bagi penampo kat Hideki, kalau biasa-biasa tak apa gak.. ni siap keluar kuku.. ni yang menaikkan darah Na ni.. (for those yang tak familiar dengan senario keluarga purrlings kami.. let me brief once again.. yang tinggal bersama-sama di dalam rumah adalah Blackie, Lady, Baby dan Hideki)  Lady ni memang kepala hangin sikit.. dulu kepala hangin dia memang lagi kuat.. bukan hangin je puting beliung ribut taufan segala lah.. dulu nama si arrogant ni adalah Ms. Snob.. bila makin lama tenguk tak ada rasa keinsafan.. maka tukar nama dia kepada Lady.. lorat tu ada kurang banyak lah juga tapi kesombongan tu masih lagi tinggal quite a bit.

So apa lagi berlakulah pertengkaran antara Na dan Lady yang bongkak dan kepala hangin tu.. si Hideki muka dah ada satu zas kat hidung.. berdarah sikit..and takut je mamat tu.. 



As usual, Lady memang kaki mengadu.. tapi akak tak kesahhhh.. ngadu lah apa ada hal.. silakan mengadu..



As usual adiknya Baby will come and tanya2 lah.. minah ni memang kepochi..tapi dia memang ambil berat tentang semua orang di rumah..

** ralat: Opi, Na marah Ladyy



Yang si Hideki pun satu, tak padan dengan kenit.. semua dia nak ligan.. pernah sekali dia nak ligan lah si Lady, Lady sudah hangin, dah cornered dia tunggu nak pelempang je.. nasib baik I lalu and terus dukung si Hideki yang bolatt mata dia ketakutan..  ish ish ish..



tenguk macam mana tak marah, Eki minta maaf dia boleh buat muka garang plak.. amboiii.. bese ni..haishh.. nasib baik Na sayang semua tauuu.. if not.. hmm nak gomol Lady memang mencari nahas lah.. harus dapat tattoo percuma je nanti.. haaa memang nak kena bebel lah lagi ni..

An hour later, Lady climbed our bed and sat kat hujung katil kami sambil buat muka.. kesian lah pulak tenguk dia.. I tepuk2 the area kat I and ajak dia dekat.. macam budak kecik lah.. she came, rebah kan diri..terus buat muka cembeng.. haiyooo..what should I do with this girl lah..Stress Na!! hiuhiuhiu










4 comments:

Dinas Aldi said...

Kisah kucing pun boleh buat drama nih, kihkihkih! Sweet. Tapi garang la Lady tu, cek tengok gambaq ja pun takut..

zard said...

Dinas Aldi,

Drama tu kisah benar tau..haha .. Lady tu mmg minah yg kerek lagi garang.. Hehe

juls julie said...

kabur2 dah gambar kucing kt bawah tu sbb terbayang2 gambar mknn atas tu....hehehee

zard said...

juls julie,

kannnn... hehehe