Tuesday, May 29, 2012

Paranormal lagi seyy..


Semenjak ada kes-kes kecurian di kawasan perumahan kami, the residents at our area decided to have the place guarded.  Currently, the guard will be on patrolled from 10pm until 6am.

Actually, I bukan nak cerita tentang kawasan perumahan I dah ada guard so boleh feeling-feeling tinggal kat Tijani or Sierra Mas tapi ni cerita paranormal yang diceritakan oleh my better half setelah dia dengar dari jiran yang dapat tau cerita from the guard himself dan satu lagi dicerita kembali oleh jiran yang mengalaminya sendiri.

Kisah 1

Hal ini berlaku a few days after my immediate neighbour house dimasuki pencuri melalui tingkap dapur,  the guards masa tu sedang membuat rounding.  Di baris rumah dibelakang deretan rumah kami, ada satu playground.  Mengikut kata guard tersebut masa tu sekitar jam 11 malam.  Dari kejauhan (uihh tak menahan betul perkataan ini) beliau nampak the swing macam bergerak perlahan-lahan.  Bila motor beliau semakin dekat dengan kawasan playground itu, swing tu berbuai makin lama makin laju.. seperti ada yang menghayun atau sedang bermain di situ. Masa tu angina hanya sepoi-sepoi bahasa.  So no way the swing can swing like that..  Well, the guard buat bodo je.. terus rempit kat guard post.

Kisah 2

Ini diceritakan oleh yang mengalaminya pada my better half iaitu, En. H.  Dia ni tinggal selang 5 biji rumah dari rumah I, kat rumah dia tu ada alarm yang dipasang oleh owner terdahulu.  According to him, the alarm memang tak boleh digunakan and dia pulak malas nak panggil tukang alarm untuk betulkan apa yang tak betul.  Till one night (baru-baru ni juga), the alarm went off.. mulanya dia ingat something faulty tapi bila dia amati bunyi alarm tersebut.. ianya menyerupai suara nyaring wanita menjerit.

Aiyooo, saya yang taip cerita ni pun boleh meremang bulu roma dikaki ku.. but my better half and I selalu noticed ada certain malam bila kami kemas tempat kesayangan kami tu, our felines start macam hyper.. lompat sana sini.. macam kejar something… hmm moga-moga tak berterusan, aminn..

2 comments:

myrozza said...

yang membacanya pun seremmm gak nih..

myrozza said...

hihihi...yang membacanya pun seremmm gak..